0988 955 917
| | | |

Боровец

Боровец е известен като най-старият и най-престижният ски курорт. Боровец се намира на 1300 м над морското равнище, в близост до планината Рила. Той е удобно разположен на 72 км от столицата София и на 126 км от Пловдив. Боровец предлага отлична инфраструктура. Повечето трасета са разположени по северните склонове. Недалеч от курорта е връх Мусала (2925 м) - най-високият връх на Балканите. Снежната покривка по пистите на "Маркуджици"  се задържа до края на април.

 Крос-кънтри ски пистата е с дължина от 3 до 10 km. За слалом и сноуборд има 18 различна дължина на пистите е 40 км. В Боровец има склонове с ниска и висока степен на трудност, подходящи за скиори с различни нива на обучение. По всички маршрути има указателни табели на различни езици, които показват нивата на трудност на трасетата.

Ски сезонът е от ноември до май. Височината на снежната покривка през зимата от 60 до 150 cm климата е мек, средната януарска температура е 5 градуса под нулата. Дължина на сезона  е едно от основните предимства на Боровец.

Боровец е разделен на три ски зони, в зависимост от нивото на скиорите. Първата, която включва "Ситняково" и "Мартинови бараки"  с обща дължина 19 km .  Втората, "Ястребец", е предназначена за по-опитни скиори. Третата, "Маркуджик" се простира от две хиляди петстотин и петдесет м до 2145 m, къдетоима повече сняг и спускането е  за най-опитните скиори.  Организират се състезания по гигантски слалом.

Трасета преминават през очарователна борова гора. Ски скокове има и извън пистите области. Трасетата са оборудвани със ски-лифтове и въжени линии, които могат да се използват  повече от 10 000 пътници на час.

Ски школата в Боровец е добре известна: има повече от 200 треньори, много професионални скиори, които  говорят няколко чужди езика. Уроци по ски алпийски дисциплини и ски-бягане се провеждат индивидуално или в група, има и  детска секция е за деца от 4-годишна възраст.

 Децата от 1  до 5 години са обгрижвани  от опитни учители или  аниматори ,за по-големите деца (от 5 до 7 години) има отворени детски ски градини.

Ски курортът е оборудван с модерни системи за производство на сняг. Някои от пистите са снабдени с осветление за нощно каране на ски. В курорта можете да се възползвате от ски оборудване на известни марки. Любителите на нощния живот могат да се забавлявате в много барове, ресторанти, дискотеки.