0988 955 917
| | | |

Каварна

Каварна  e  сравнително малък курортен град в северна България /Добричка област/ и е разположен на 64 км на север от Варна. Тук няма големи хотели и комплекси, но уютното градче с приветливата си провинциална атмосфера и множеството евтини кафенета и ресторанти в национален стил, е пълно с безкрайно красиви места за уединена почивка на море. Курортът Каварна е отличен вариант за тези, които предпочитат сами да организират своята почивка. Ако са Ви омръзнали популярните туристически дестинации и искате да намерите нещо наистина неповторимо и самобитно, то това е северната  част на България и Каварна е мястото, от което се нуждаете.

Независимо от своята провинциалност, Каварна може да Ви предложи изключително интересни неща. Всяка година тук се провеждат международни рок фестивали. В града частично са се запазили римски и средновековни архитектурни съоръжения, всички археологически находки са представени в местния Исторически музей0 В града има и добро яхтено пристанища, риболовна база / гарнция за присъствието на прясна риба на Вашата трапеза/ Районът е богат на минерални извори. На 12 км от града се намира легендарният скален нос Калиакра, върху който са запазени останките на древната крепост Тизирис. Мястото е обявено за архитектурен и природен резерват.

Девствената природа, живописните скалисти брегове, балканският колорит – всичко това Ви чака в Каварна и неговите околности – селата Българево, Камен бряг, Тюленево. На север се намира комплекс Русалка с автономна инфраструктура на високо ниво. Тук няма местно население и всичко е създадено за Вашия отдих и почивка.  

На 5 км от Каварна на юг се намира едно от най-забележителните села Топола, което е престижен и съвременен голф-курорт, кдето можете да откриете  инфраструктурата, необходима за тази игра.

След Русалка се намира Яйла – това е национален археологически резерват с множество древни селища. Още по на север се намира Тюленево, където могат да се видят редки видове птици, животни, да направите първата си среща с делфини.

Скалистата брегова ивица е пълна с подводни пещери, което привлича гмуркачите.