0988 955 917
| | | |

Царево

Царево се намира почти в най-южната точка на черноморското ни крайбрежие,  близо до турската граница. Градът е на 65 км от Бургас и международното летище Бургас и на 17 км от Приморско.

Местоположението на града, в най-южната точка на България, е благоприятно за климата. Според статистиката, почти 300 дни в годината са слънчеви.  Средните температури през лятото варират от +24оС до +35оС,  температурата на водата е от +23оС до +29оС, а зимата е мека.  Пясъчната ивица е покрита със златист пясък, а морската вода е кристално чиста. От 1967 г. градът се превръща в морски курорт.

Целият град е разположен върху два полуострова, южен и северен, като по този начин се образуват три красиви залива.

През античността (окол VI-IV век пр. Хр.) тази местност е била гръцка колония,която се  наричала Василико, което означава царствен. Царево ставабългарска територия през 1912 г., а названието Царево съществува от 1930 г.

В околностите на Царево се намира един от най-старите резервати на страната – Силкосия (1933 г.), също и едно от седемте места с най-голяма влажност вБългария – комплексът  Ропотамо-Велека.

 Странджа е разположена в района на Царево, която през 1955 г. е обявена за национален парк.  Това е най-големият парк в България. Странджа е и едно от най-неизследваните места на територията на страната. Тук има много диви животни, а някои дървета са на повече от 200 години.